Dopolnite letno kuhinjo z zidanim štedilnikom ali pečjo

Prihaja čas, ko temperature postajajo vse prijetnejše, kar nam misli že zanaša k času, ki ga lahko preživimo zunaj, ne da bi morali biti ob tem oblečeni v pet plasti oblačil. Veliko dejavnosti, ki jih sicer čez zimo počnemo zaprti v notranjih ogrevanih prostorih, se ob pojavu pomladnega sonca, ko se začne prebujati narava, preseli na prosto. Ena od njih je tudi priprava hrane, pa naj bo to kuhanje, pečenje ali priprava jedi na žaru – hrana v objemu narave dobi poseben čar, kar je zagotovilo za še večje gurmanske užitke kot sicer. In zidani štedilniki še zdaleč niso namenjeni le kuhanju v notranjih prostorih.

Kuhanje na prostem je zadnja leta vedno bolj priljubljeno, zato se vse več ljudi odloča za ureditev letne kuhinje na vrtu ali terasi. Ta je postala del celostne zasnove zunanjih vrtnih površin in omogočila, da na svežem zraku preživimo še več časa kot do sedaj. Že običajna terasa z vrtno garnituro poskrbi za sproščeno uživanje na prijetnih spomladanskih temperaturah ali lovljenje sončnih žarkov za pridobivanje zagorele polti, če pa lahko ob tem pripravite še piknik, kosilo ali lahkoten dnevni obrok, gotovo ni več dileme, ali se odločiti za ureditev letne kuhinje ali ne.Prednosti letne kuhinje – zidani štedilniki

Priprava hrane v letni kuhinji predstavlja popolnoma novo doživetje v primerjavi s kuhanjem v hiši. Kuhanje na prostem vam omogoča, da se povežete z okolico, hkrati pa nimate težav z zračenjem kuhinje, ki bi se ob visokih temperaturah močno segrela in nato le s težavo znova ohladila. Poleg tega letno kuhinjo odlikuje neizmerna praktičnost, saj imate svežo hrano dejansko na dosegu roke. Letno kuhinjo zato umestite v prijeten prostor, najboljše v bližino zelenjavnega vrta, kjer bodo vrtnine blizu delovne površine in tako resnično sveže za pripravo jedi. Pečenje v zidanih štedilnikih ali pečeh jedem ohrani aromatičnost ter dodatno poudari okuse. Bolj intenziven ostane tudi vonj, zaradi česar boste v obedovanju še bolj uživali z vsemi svojimi čuti.

Del kuhanja na prostem je tudi druženje z gosti že med samim kuhanjem, kar vam omogoča, da kvalitetno preživite svoj prosti čas v družbi družine, prijateljev in drugih sorodnikov. Čudovite vonjave in arome jedi, ki jih kuhajo zidani štedilniki, bodo poskrbele, da se vam bodo hitro pocedile sline, srečanja ob dobri hrani pa boste gotovo ohranili v lepem spominu. Zunanje terase poskrbijo za domačno vzdušje in prijeten ambient, letna kuhinja s pečjo ali štedilnikom kot osrednjim elementom pa bo lepo dopolnila podobo terase in postala prijeten prostor za druženje in zabavo v toplejših dneh.Zidani štedilniki kot pika na i letne kuhinje

Kuhalna površina s štedilnikom kot osrednjim elementom predstavlja glavni del vsake kuhinje. Zunanja letna kuhinja dopušča veliko možnosti pri izbiri osnovnega aparata za kuhanje in če ste pravi kulinarični gurman in navdušenec nad vsakovrstnim ustvarjanjem v kuhinji, boste zagotovo izbrali le najboljše. Prava odločitev, ko gre za vašo letno kuhinjo, so zidani štedilniki in peči podjetja Furlan, s katerimi boste vanjo vnesli pridih tradicije, ki je prepletena s sodobnim dizajnom. Izbirate lahko med različnimi možnostmi, v vsakem primeru pa bodo poskrbeli, da bo štedilnik prilagojen prostoru in namenu, za katerega ga potrebujete. Na voljo so vam zidani štedilniki na različna trda goriva, štedilniki s stolpom ali z lončeno pečjo in kombinirani štedilniki, pri katerih je možnost za kulinarično eksperimentiranje še večja.

Prostorske posebnosti so tiste, ki največkrat odločajo o izgledu vašega štedilnika oz. peči. Te so izkoriščene pri izdelavi in postavitvi štedilnika in mu tako dodajo pridih unikatnosti, terasi pa vnesejo poseben pečat. Tak štedilnik lahko postavite v letno kuhinjo, na teraso ali pod nadstrešek in ob ugodnem vremenu bo hitro nared za pripravo hrane. Pri izdelavi se strokovnjaki popolnoma prilagajajo željam, zahtevam in potrebam naročnikov, saj se štedilnik le tako lahko zlije z vašo letno kuhinjo. Vsi štedilniki so obloženimi s keramičnimi ploščicami, ki jih prav tako izbere naročnik.Zidani štedilniki za vsakogar

Zidani štedilniki na drva in druga trda goriva so lahko izdelani skupaj s pečico ali brez nje. Kombinirane štedilnike odlikuje visokokakovostna izdelava z največjim možnim toplotnim izkoristkom, izbirate pa lahko tudi med različnimi izvedbami – ravna ali kotna izvedba, z vključeno pečico ali brez. Kombinirani štedilniki omogočajo kombinacije električnega, plinskega, indukcijskega, steklokeramičnega ali štedilnika na trda goriva. Tretja možnost, ki vam jo ponuja podjetje Furlan, je štedilnik s stolpom, prav tako izdelan kakovostno, povsem po vaših željah z združevanjem tradicije in modernosti. Posebnost so štedilniki v kombinaciji z lončeno pečjo, kjer kurjenje poteka v štedilniku, dimni kanali pa hkrati ogrevajo tudi lončeno peč. Prednost te kombinacije je kurjenje samo v enem kurišču, pri čemer je končni izkupiček boljši izkoristek energije. 

Za vsakogar se najde prava rešitev, za kar poskrbijo usposobljeni strokovnjaki, rezultat pa so mnogi zadovoljni naročniki, ki jim novi načini kuhanja omogočajo še več kulinaričnih doživetij v družbi najbližjih. Prihajajoče prijetne temperature so torej pravi čas, da tudi vi razmislite o gradnji letne kuhinje, kjer se boste zabavali ob pripravi in uživanju hrane na prostem, izkoristili božajoče sončne žarke in ustvarili nove spomine. Naj vam pri tem pomagajo tudi Furlanovi zidani štedilniki.