Kakšen kamin izbrati?

Kamini ponujajo udobno točko, okrog katere se lahko zbirajo družinski člani in prijatelji ter se ob prijetni, ne premočni svetlobi in toploti, ki jo kamin oddaja, družijo in uživajo v čudovitem ambientu. Zaradi tega je ključnega pomena, da za svoj dom izberete pravi kamin (glede na videz, material in druge karakteristike), ki bo v vašem prostoru predstavljal pozitiven element, ne trn v očesu in, najhuje, element, ki ga boste pri vas ne bo izkoriščen do svojega polnega potenciala.

 

V podjetju FURLAN KAMINI IN ŠTEDILNIKI d.o.o. ponujamo več različnih vrst kaminov in kaminskih vložkov, tako da boste zlahka našli nekaj, kar vam je všeč ter vam ustreza glede na namen glede na znesek, ki ste ga pripravljeni plačati za nakup in montažo novega kamina.

 

Na izbiro kamina vpliva več dejavnikov, izbor pa si boste precej zožali, če si boste pred nakupom postavili štiri temeljna vprašanja:

 

  1. Ali nameravate z novim kaminom dejansko ogrevati enega ali več prostorov v vašem stanovanju, ali bo njegov namen zgolj zagotavljati čudovit videz in prijeten ambient?
  2. Koliko denarja ste pripravljeni odšteti za nakup novega kamina?
  3. Kako velik prostor želite ogrevati z vašim novim kaminom?
  4. Kakšen tip kamina je za vaš dom najbolj ustrezen?

 

V podjetju Furlan nudimo več različnih vrst kaminov in kaminskih vložkov – prav vsi so izdelani v Sloveniji in so plod lastne proizvodnje. Ker resnično verjamemo v odličnost svojega dela, vam na vse kamine in kaminske vložke nudimo popolno 5 letno garancijo.

S klasičnimi kamini lahko ogrevate le en prostor. Če želite s pomočjo kamina ogrevati tudi druge prostore ali celo sanitarno vodo, pa potrebujete toplozračni oziroma toplovodni kamin. Tega lahko povežete z ventilatorji povsod po stanovanju in tako z enim kaminom ogrevate ves vaš dom. S pomočjo toplovodnega kamina boste svoj dom ogrevali varno in varčno.

Če za vas kamin ni namenjen le ogrevanju prostora, ampak želite z njegovo pomočjo tudi pripravljati okusne obroke, potem izberite kaminski vložek s pečico. V podjetju Furlan ponujamo kombinirane toplozračne kaminske vložke z veliko ali malo inox pečico, s pomočjo katere boste lahko svoje najdražje razvajali z njihovimi najljubšimi jedmi.

Pri kaminskih vložkih lahko izbirate med več različnimi modeli, odvisno od tega, kam boste kaminski vložek postavili. Najpogostejša (in po videzu najbolj klasična) izbira je ravni kaminski vložek – ta ima kurišče, ki je zastekljeno samo z ene strani. Kotni kaminski vložek ima poleg sprednje stranice zastekljeno še levo ali desno, glede na to, v kateri kot ga želite postaviti – postavitev pa ne vpliva na njegovo ceno. Izberete lahko še tristranski kaminski vložek, ki ima, kot pove njegovo ime, zastekljene tri od štirih stranic, ter tunelski vložek, pri katerem sta zastekljeni dve nasproti si stranici – ta je odličen v primerih, kjer želite kaminski vložek postaviti na sredino prostora, saj lahko z ene strani prostora skozi plamene opazujete dogajanje na drugi strani.

Zelo pomembna pri izbiri kamina je tudi nominalna moč, ki se meri v kilowattih (kW). V splošnem naj bi v prostoru z dobro toplotno izolacijo 1kW nominalne moči zadostoval za ogrevanje prostora s površino nekje med 15 in 20 kvadratnih metrov. Pri tem moramo seveda upoštevati tudi, da morajo biti tudi vrata in okna dobro zatesnjena. Če je prostor slabše izoliran, boste seveda za ogrevanje enako velikega prostora potrebovali močnejši kamin. Nominalno moč kamina, ki ga potrebujete, bomo izračunali v fazi pred izdelavo.

Se še spomnite tople krušne peči, na kateri ste v domači hiši posedali kot otroci? Učinek lahko poustvarite s kaminom z ogrevanim sediščem ali ležiščem.

Poleg kaminskih vložkov vam ponujamo tudi zidane kamine v različnih videzih – tako lahko izbirate med modernim, klasičnim in rustikalnim videzom. Kamini v naši ponudbi se razlikujejo tudi glede na izvedbo – ponujamo namreč klasične, akumulacijske, kombinirane akumulacijski in toplozračne kamine ter toplovodne kamine za centralno ogrevanje.

Ne glede na to, kakšen kamin boste izbrali, ga lahko v sodelovanju z vami popolnoma prilagodimo prostoru, v katerem bo postavljen. Najprej bomo naredili 3D izris kamina in se lotili dejanske izdelave šele, ko boste z izrisom popolnoma zadovoljni. Kamin vam lahko obložimo z različnimi materiali, na primer s kamnom ali keramiko, lahko pa ga obdamo tudi z ometom – vse seveda glede na vaše želje in potrebe. Ponujamo vam tudi vzidavo kamina, tako da z njim, preden boste v njem prvič zakurili, ne boste imeli prav nobenih skrbi.

Če še vedno niste prepričani, kakšen kamin bi bil za vas najprimernejši, nikar ne odlašajte – vprašajte nas! Z veseljem bomo z vami pregledali našo ponudbo in vam pomagali izbrati kamin, ki bo ustrezal vašim željam in potrebam ter bo v skladu z vašimi finančnimi zmožnostmi. Kontaktirate nas lahko na več različnih načinov – lahko nam pišete preko kontaktnega obrazca, ki je na voljo na naši spletni strani, lahko nam pošljete e-poštno sporočilo, ali pa nas pokličete. Kar najbolj se bomo potrudili in skupaj z vami izbrali pravi kamin za vas.


Če torej potrebujete dodatne informacije, ali pa kar konkretno ponudbo, nam pišite: