Kaminski vložki – pestra ponudba v podjetju Furlan

Si želite izdelka, ki bo vaš dom ogreval v hladnih dneh leta, hkrati pa vam bo omogočal tudi pripravo okusnih obrokov, v katerih boste lahko uživali skupaj z vašimi najdražjimi? Potem je idealen izdelek za vas kaminski vložek. Te v podjetju Furlan izdelujemo že vrsto let in naša specialiteta je izdelava in prodaja kaminskih vložkov v različnih modelih in izgledih. Naši kaminski vložki niso le element, ki bo v vaš dom vnesel toploto in vonj po odlični hrani, temveč so zasnovani na estetsko zadovoljiv način, ki je primeren za današnje moderno zasnovane in opremljene prostore, odlično pa je videti tudi v prostorih, katerih lastniki prisegajo na brezčasno klasiko.

V podjetju Furlan ponujamo različne vrste kaminov, ki zadovoljijo potrebe vseh naših strank. Odvisno od dimenzij prostora, v katerega želite postaviti kaminski vložek, so vam ti tako na voljo v različnih velikostih. Odvisno od vaših želja in estetskih preferenc lahko svoj kaminski vložek dobite v več različnih različicah končne obdelave – kaminski vložki so na voljo v inox sijaj izvedbi, inox mat brušeni izvedbi in inox črni barvani izvedbi. Odvisno od tega, kam ga želite postaviti, lahko svoj novi kaminski vložek dobite v ravni, kotni, tristranski ali tunelski zasteklitvi. 

 

Glede na vrsto zasteklitve ločimo štiri različne vrste kaminskih vložkov:

Ravni kaminski vložki so zastekljeni samo z ene strani. Ti imajo najbolj tradicionalen videz in so najbolj podobni klasičnim kaminom, kakršne najdemo v starejših hišah – hkrati pa so seveda primerni tudi za prostore z modernejšim dizajnom. Kaminski vložek z zasteklitvijo z ene strani je videti najbolje, kadar je vgrajen tako, da je zastekljena površina vzporedna s steno, ob kateri kaminski vložek stoji.

Kotne kaminske vložke lahko, kot njihovo ime pove, postavite v kot. Za razliko od ravnih kaminskih vložkov imajo dve zasteklitvi, na ploskvah, ki se med seboj dotikata. Ti kaminski vložki so v svoji zasnovi in videzu bolj moderni, seveda pa lahko predstavljajo zanimiv, izstopajoč element tudi v hišah, v katerih sta postavitev in oprema bolj tradicionalne narave. V podjetju Furlan so na voljo tako v levi kot v desni zasteklitvi, tako da jih lahko namestite v katerikoli kot.

Tristranski kaminski vložki imajo tri zastekljene ploskve. Kjerkoli v prostoru se nahajate, lahko torej opazujete plamenčke, ki plapolajo v šamotnem kurišču.

Tunelske kaminske vložke marsikdo smatra za najbolj zanimive med vsemi različnimi kovinskimi vložki. Medtem ko se prvi trije najbolje obnesejo, če stojijo ob steni, lahko tunelski kaminski vložek načeloma postavite tudi sredi prostora in tako prostoru dodate zanimiv dodaten arhitekturni element. Predvsem je pri tunelskih kaminskih vložkih zanimivo, da lahko skozi plamene opazujete drugo stran prostora.

Vse kaminske vložke, ki jih ponujamo v podjetju Furlan, odlikuje kakovostno EKO šamotno kurišče, v katerega lahko zrak dovajamo z nastavljivim dovodom pod rešetko kurišča. Najboljše možno izgorevanje energenta zagotavlja sekundarni dovod zraka. Njihova sposobnost akumulacije toplotne energije je med najboljšimi na tržišču. To pomeni, da se toplotna energija nabira v materialu, ki obdaja kaminski vložek, in se sprošča v prostor tudi tedaj, ko že prenehate s kurjenjem, na primer v mrzlih zimskih nočeh in marsikdaj tudi zjutraj.

V podjetju Furlan izdelujemo in prodajamo tudi toplovodne kaminske vložke za centralno ogrevanje. V tem primeru kaminski vložek ne ogreva neposredno prostora okrog sebe, temveč ogreva vodo, ki teče okrog njega, ta voda pa nato preko grelnih teles ogreva prostor.

Če se želite ogrevati in na istem mestu pripravljati tudi okusno hrano, je prava rešitev kaminski vložek z dodano pečico. Nekateri Furlanovi kaminski vložki so toplozračni (kaj to pomeni, malo kasneje) in imajo vgrajeno tudi večjo ali manjšo inox pečico na trda goriva.

Kratko pojasnilo: toplozračni in toplovodni vložki se med seboj razlikujejo po tem, da toplozračni ogrevajo zrak, preko katerega nato posredno ogrevajo prostor, pri toplovodnih kaminskih vložkih pa je grelni medij voda.

Če strnemo: ko izbirate pravi kaminski vložek za svojo hišo ali stanovanje, je potrebno upoštevati dva ključna kriterija za izbiro. Prvi je lokacija v prostoru, kjer bo vaš novi kaminski vložek stal, druga pa je velikost prostora, ki ga želite s pomočjo kaminskega vložka ogrevati.

Zakaj se torej odločiti ravno za Furlanove kaminske vložke? Podjetje Furlan je družinsko podjetje s skoraj devetdesetletno tradicijo, katerega izdelki so osrednji elementi domov po Sloveniji in v tujini. V času od svojih začetkov do danes smo dodobra izpopolnili tehnike izdelave (vsi naši artikli so namreč domače izdelave) in ugotovili, kateri materiali so za izdelavo najprimernejši. Če k temu dodamo še zmerne cene, možnost izdelave po naročilu in spoštljiv odnos do strank, je podjetje Furlan res podjetje, pri katerem si boste želeli opraviti nakup. Furlanovi kaminski vložki bodo poskrbeli, da ne boste uživali le v toploti, ki jo tovrstni produkti prinašajo, temveč bo kaminski vložek v vašem stanovanju predstavljal tudi estetski element, h kateremu boste z veseljem obračali oči.