Kombinirani štedilniki so praktični in vsestranski

Vam je všeč močna temperatura, ki jo lahko v kratkem času proizvede plinski štedilnik? Ste navdušeni nad enostavnim čiščenjem električne kuhalne plošče? Bi radi v svojem štedilniku združili oboje? Popolno rešitev za vas predstavljajo Furlanovi kombinirani štedilniki, ki so na voljo v mnogih različnih izvedbah, tako da lahko izberete idealnega zase.

Kombinirani štedilniki za svoje delovanje uporabljajo kombinacijo dveh virov energije. Pred leti je bila najbolj običajna kombinacija plina in elektrike, danes pa je zaradi napredkov v tehnologiji mogoče ustvariti raznorazne kombinacije. Furlanovi kombinirani štedilniki so na voljo v kombinaciji plinskega, steklokeramičnega, električnega štedilnika, štedilnika na trda goriva in indukcijskega štedilnika. Glede na to, česa ste navajeni od prej, si tako lahko ob nakupu novega štedilnika ustvarite kuhalno površino povsem po svojem okusu.

Katero vrsto štedilnika izbrati?

Kot že rečeno lahko v enem kombiniranem štedilniku združite dve različni kuhalni površini. Različne kuhalne površine imajo vsaka svoje prednosti in slabosti, ki vam jih predstavljamo v naslednjih nekaj odstavkih:

Uporaba štedilnika na trdo gorivo je relativno cenovno ugodna, saj je gorivo dostopno skorajda povsod, a prostor, v katerem stoji tak štedilnik, mora biti dobro prezračen.

 

Plinske kuhalne plošče so poleg kuhalnih plošč na trda goriva edine izmed omenjenih, ki jih boste lahko uporabljali tudi ob izpadu elektrike, saj za svoje delovanje ne potrebujejo električne energije. Njihova slaba stran je, da se lahko zelo segrejejo in je posledično potrebno preprečiti dostop otroškim ročicam, pa tudi čiščenje ni najbolj enostavno, saj imajo plinski štedilniki veliko »štrlečih« delov.

Pri keramičnih ploščah ni odprtega plamena ali hlapov, ki bi lahko povzročali težave. Ker so gladke, je čiščenje enostavno – ploščo samo obrišete z mokro krpo. Keramične plošče se hitreje ohladijo kot plinske, a je treba paziti, da jih ne opraskate.

Električne plošče so poceni in niso občutljive, vendar so med energetsko manj učinkovitimi – ne glede na to, kolikšno posodo postavite na ploščo, se bo segrela cela plošča, zato lahko v primeru, ko je ta večja od posode, pride do izgube energije.                            

Indukcija je varna in energijsko učinkovita. Elektromagnet pod kuhalno ploščo greje posodo, ploščo pa vročina zaobide. To pomeni, da se je na indukcijski kuhalni plošči skoraj nemogoče opeči, saj se ne segreje, poleg tega pa ne prihaja do izgub energije, če je plošča večja od posode. Slaba stran indukcije je višja cena in dejstvo, da boste morda morali kupiti nove posode in ponve, saj niso vse kompatibilne z indukcijo.

Kombinirani štedilnik s pečico ali brez?

Če ste ljubitelj oziroma ljubiteljica peke in uživate, ko si nadenete predpasnik in pripravljate okusne domače dobrote, vas bodo gotovo navdušili Furlanovi kombinirani štedilniki, ki poleg dveh različnih kuhalnih površin vsebujejo tudi pečico. Na voljo so tako v običajni, »ravni« izvedbi, kot v kotni. Tako lahko svoj kombinirani štedilnik postavite ob steno ali pa ga potisnete v kot. V podjetju Furlan smo se odločili, da želimo stranki ponuditi točno tisto, kar potrebuje, ne glede na dimenzije in razporeditev prostora, v katerega stranka želi postaviti svoj novi štedilnik. Pri vseh Furlanovih kombiniranih štedilnikih, ki imajo dodano pečico, ta deluje na trda goriva.

 

Če nad peko niste najbolj navdušeni, so vam seveda na voljo tudi kombinirani štedilniki brez pečice na trda goriva.

Kot že omenjeno, vam v podjetju Furlan lahko izdelamo kombinirani štedilnik, ki ga boste postavili ob ravno steno ali pa v kot. Če ste kupili kombinirani štedilnik s pečico, lahko izbirate, ali želite, da pečica stoji na levi ali na desni strani, odvisno seveda od vaših želja in od tega, kako je urejena napeljava v vašem stanovanju.

Izdelava po meri

V podjetju Furlan smo trdno prepričani, da je stranka kralj in da sama še najbolje ve, kakšen izdelek bi ji najbolj odgovarjal. Zato v procesu izdelave s stranko sodelujemo in tako zagotavljamo izdelke, narejene glede na strankine želje, navade in prostor, v katerega namerava postaviti naš izdelek. Tako kombinirane štedilnike kot druge naše izdelke lahko izdelamo v več različnih dimenzijah, odvisno od tega, v kako velikem prostoru bodo stali. Za manjše prostore so tako najbolj primerni majhni kombinirani štedilniki, ki ne zasedejo preveč prostora in vam omogočajo prosto gibanje, hkrati pa na račun manjših dimenzij ne izgubijo svoje funkcionalnosti. Nasprotno si lahko v večjem prostoru privoščite tudi večji štedilnik. Če si želite imeti standardno opremo ali pa opremo, narejeno čisto po vaših željah – v vsakem primeru se bomo potrudili, da vam ugodimo. Tudi keramične ploščice, s katerimi bo obložen vaš novi kombinirani štedilnik, lahko izberete glede na svoje želje in preference.

Če vam kuhanje in peka nista dovolj in bi se radi s pomočjo vašega novega kombiniranega štedilnika tudi ogrevali, lahko v procesu izdelave poskrbimo tudi za to. Na vašo željo vam namreč lahko vgradimo kotel, s katerim boste lahko centralno ogrevali celotno etažo.

Furlanovi kombinirani štedilniki so najboljša rešitev, kar se tiče kakovosti in cene. Oglejte si spletno stran ali obiščite naš prodajni salon in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri pravega kombiniranega štedilnika za vas.

Za več informacij ali konkretno ponudbo nam pišite: