Vgradni kamini podjetja Furlan

V današnjem sodobnem času lahko svoj dom ogrevate z vrsto različnih ogrevalnih sistemov in grelnih teles. Med te ogrevalne sisteme seveda spadajo tudi kamini – vgradni ali prostostoječi. V prodajnih salonih in na spletni strani podjetja Furlan vam je na voljo pestra izbira vgradnih kaminov, ki bodo prostor napolnili s prijetno toploto in mehko, romantično, udobno svetlobo, poleg tega pa bodo poskrbeli tudi za vizualni element, kar pomeni, da bodo pritegnili poglede vseh, ki bodo vstopili v prostor, kjer bo stal vaš novi kamin.

Vgradni kamini se morda ob prvem razmisleku zdijo precej staromodna možnost in danes mnogo ljudi pravi, da bi radi v svojem domu imeli opremo modernega videza. Vseeno se vgradnih kaminov ne splača kar zanemariti. V podjetju Furlan ponujamo pestro izbiro vgradnih kaminov, ki bodo gotovo prepričali še takega skeptika.Res je, prvi kamini so imeli rustikalen videz (ker je bil samo tak tedaj na voljo) in so bili pogosto obdani z opeko, a to še zdaleč ne pomeni, da so danes še vedno lahko videti samo tako. Napredki v znanju in tehnologiji so napredovali do te mere, da danes omogočajo, da iz skromnega kaminskega vložka ustvarimo starinski kamin, ki bi bil še najbolj na mestu v kakšni tradicionalni hiši, ali pa gremo v drugo skrajnost in ustvarimo futuristično točko prostora, ki bo poleg elementa ogrevanja predstavljala kar umetniško skulpturo. Vgradni kamini so namreč v zadnjih desetletjih doživeli pravi stilski preporod in jih lahko izdelamo v številnih različicah, ki lahko zadovoljijo še tako raznolike okuse za notranje oblikovnaje. Pri namestitvi vgradnega kamina gre v bistvu za namestitev in vzidavo kaminskega vložka, kakršne lahko danes v podjetju Furlan dobite v mnogih verzijah. Tako poznamo ravne vgradne kamine, ki so odprti samo z ene strani in takšne pravzaprav še najpogosteje najdemo v tradicionalnih hišah, čeprav jim lahko z načinom vzidave ustvarimo tudi bolj moderno podobo. Nadalje poznamo kotne kaminske vložke – če se odločite za takšnega, so vam na voljo vgradni kamini, ki so zastekljeni na dveh ploskvah in se, kot pove že njihovo ime, najbolje obnesejo v kotu. Tristranski kamini so seveda zastekljeni s treh strani, tunelski kaminski vložki pa so zasnovani v obliki tunela – zastekljeni sta dve vzporedni ploskvi, tako da lahko skozi plapolanje plamenov opazujete drugo stran prostora.

Furlanovi kamini so izredno ognjevarni, saj imajo vsi EKO šamotno kurišče na drva. Omogočeno je reguliranje dovoda zraka. Kamine odlikuje učinkovita akumulacija toplote, kar pomeni, da se toplota najprej zbira v kaminu samem, nato pa se počasi sprošča v prostor, tudi takrat, ko ne kurite več. Vse kamine je mogoče tudi priklopiti na dimniško tuljavo Ø200 mm.


 


Prostostoječi ali vgradni kamini?

Če oklevate in izbirate med v zgornjem podnaslovu omenjenima možnostma, potem si lahko v naslednjih odstavkih preberete nekaj ključnih razlik med njima, da se boste lažje odločili.

Vgradni kamini so, kot že njihovo ime pove, vzidani v steno in s tem dajejo vtis, da so del prostora, medtem ko lahko prostostoječi kamini v prostoru delujejo nekoliko tuje. Vgradne kamine je najprimerneje nameščati v hiše, ki so šele v izgradnji, saj moramo v nasprotnem primeru pošteno poseči v že obstoječo strukturo zgradbe. Ta opcija je sicer s pomočjo usposobljenih strokovnjakov, kakršni so zaposleni v podjetju Furlan, povsem mogoča, vendar vseeno zahteva nekoliko večjo investicijo in malo več časa kot namestitev prostostoječega kamina. Vendar ne v vseh primerih. V nekaterih hišah namreč infrastruktura za namestitev vgradnega kamina že obstaja in predlagamo vam, da se poslužite te možnosti.

Vgradni kamini se v nasprotju s prostostoječimi dobro obnesejo v majhnih prostorih, saj se, kot smo omenili, zlijejo s samim prostorom in tako ne dajo vtisa, da prevzamejo cel prostor in da se boste kar naprej spotikali obnje. Čeprav so lahko prostostoječi kamini pogosto manjši kot vgradni, vseeno prvi lahko dajejo vtis natrpanosti.

Vgradni kamini

Kako izbrati pravi vgradni kamin?

Izbira kamina za vaš prostor je odvisna od nekaterih dejavnikov. Vaše želje glede estetike in dizajna v podjetju Furlan vsekakor upoštevamo, ko izdelujemo čudovit kamin za vas, vendar je treba prej upoštevati nekatere praktične vidike. Najpomembnejši vidik je potreba prostora po toplotni energiji, ki vpliva na dimenzije in s tem posledično na moč vašega novega kamina. Običajen izračun je, da en kilovat moči zadostuje za ogrevanje 25 kubičnih metrov prostora. Seveda pa ta izračun ni fiksen, saj lahko nanj vpliva to, kako učinkovito je prostor, ki ga želimo ogrevati, izoliran.

V podjetju Furlan bomo z vami v vseh fazah postopka vašega novega kamina. To pomeni, da vam bomo svetovali pri tem, kakšni vgradni kamini so najboljši za vas, kamin vam bomo izdelali po meri in vam ga tudi namestili tja, kjer želite, da stoji.