Zidani kamini po meri

Že od leta 1929, kamor sega naša tradicija, vam podjetje Furlan nudi kvalitetne izdelke po meri za vaš dom. Naši kamini so zaradi znanja, izkušenj in predanosti v samem vrhu kakovosti. Če nas boste kontaktirali, vam bomo pomagali pri celotni izvedbi, od svetovanja do montaže!

Zidani kamini so tako funkcionalni kot estetski dodatek v vašem domu. Zaradi topline in občutka domačnosti, ki jih s tem mogočnim dodatkom ustvarimo, se boste ob njem radi zbirali z vašimi najdražjimi, sorodniki in prijatelji ali pa enostavno sami preživeli ob kaminu nekaj prijetnih in sproščujočih trenutkov. Če imate v vašem domu dovolj prostora zanj, bo takšen dodatek prinesel spomin na stare čase v kombinaciji s sodobnostjo in individualnim pristopom. Pestra ponudba pečnic, kaminskih vložkov in ostalih materialov, med katerimi lahko izbirate, se ponašajo z visoko kakovostjo in ugodnimi cenami.

Maksimalno se bomo potrudili, da bodo naši zidani kamini kar najbolj prilagojeni vašim željam in zahtevam ter seveda vašemu prostoru.Verjamemo, da imate vsaj v osnovi že zasnovano idejo, kako naj bi dodatek zidanega kamina v vašem prostoru izgledal. Toplo vam priporočamo, da se odločite za 3D idejni izris kamina, ki vam ga izdelajo naši strokovnjaki. Na ta način se boste prepričali, da je vaša ideja res tisto, kar si želite ali pa se boste skupaj s strokovnjakom podjetja Furlan domislili kakšne ideje, ki vam bo še bolj ustrezala. Verjetno obstaja celo kakšna izvedba, za katero niste vedeli ali pa nanjo sploh pomislili.

Izbirate lahko namreč med različnimi velikostmi, oblikami in izvedbami. Zidani kamini so lahko obloženi s raznimi materiali: pečnicami, keramičnimi ploščicami, ometi, kamnom, … na voljo imamo več kot 100 različnih oblog. Širina vrat in kurišča sta opcijska, tako da imate možnost izbrati tudi najustreznejši in najbolj všečen kaminski vložek. Notranji kamini so lahko ravne, kotne, tristranske ali tunelske oblike. Vse skupaj lahko zaokrožite v klasičen, moderni ali pa rustikalni stil. Vi si zamislite celoto, mi pa vam idejo najprej realiziramo v idejnem 3D izrisu, nato še v vašem domu.

Dobavni roki so hitri, vzidava pa izredno kvalitetna. Pred montažo bomo poskrbeli za uskladitev dimenzij, zato vam sodelovanje z nami ne bo predstavljalo nobenih skrbi. Zagotavljamo vam, da bodo zidani kamini našega podjetja dolgo časa predstavljali srce vašega doma.Notranji zidani kamini so na voljo v naslednjih izvedbah:

  • klasični kamini,
  • akumulacijski kamini,
  • kombinirani toplozračni in akumulacijski kamini

Klasični kamini so toplozračni in imajo kaminsko kurišče, ki je sestavljeno iz kovine in vgrajene šamotne obloge. Toplozračni zidani kamini ogrevajo prostor z izpihom zraka skozi rešetke, z navadnim ali prisilnim kroženjem zraka. Vsi kaminski vložki potrebujejo lasten zunanji dovod zraka za izgorevanje. Obloga kamina se pozida s platami iz šamota, odvisno od strankinih želja. Toplozračni zidani kamini so lahko tudi modernejših oblik in dizajnov, zanje uporabljamo obloge iz kamna ali ostale primerne materiale. Rustikalni kamini imajo vzidane naravne, unikatno obdelane naravne materiale, ki nam pričarajo preteklost. 

Akumulacijski zidani kamini so primerni predvsem za nizkoenergijske hiše s čim nižjo nazivno toplotno močjo. Le-ti ogrejejo prostor s sevanjem oboda kamina. Pri tem ni kroženja zraka, ampak akumulacijska obloga absorbira toploto in jo počasi oddaja v prostor. Kot že rečeno, je to primerno za hiše, kjer ni velike potrebe po oddani toploti in se prostori hitro segrevajo.

Naše stranke se odločajo tudi za kombinirane toplozračne in akumulacijske kamine. Navadnemu toplozračnemu kaminu se za preprečevanje pregretja doda akumulacijski material.

Če se odločite za ogrevanje celotne hiše s kaminom, je to dobro vedeti že med načrtovanjem gradnje. Kako učinkovito bo ogrevanje, je namreč odvisno od tega, kako so razporejeni prostori – dobro je, da so le-ti čim bolj združeni in med njimi ni vrat. Kamin mora biti postavljen čim bolj na sredo hiše in od dimnika ne sme biti oddaljen več kot tri metre, v nasprotnem primeru je treba ponovno izračunati vlek dimnika. Priklopiti jih je mogoče tako na radiatorje kot tudi na talno gretje. Po želji vam lahko vgradimo celo inox pečico ali pa centralno ogrevano sedišče. 

Za več informacij ali konkretno ponudbo nam pišite:

Pri odločitvi za katero koli vrsto kamina je pomembna lastnost čim manjša nazivna toplotna moč. Seveda vam bomo pri tem pomagali mi! Določimo jo glede na vaše želje, prostore, njihovo izoliranost, energetsko učinkovitost vašega doma, število uporabnikov, moč prvotne ogrevalne naprave, … Preverimo tudi ostale parametre in svetujemo o najboljših možnih rešitvah. Ob vsem tem vam zagotavljamo še odlično ceno za materiale in montažo vrhunske kvalitete!

Če niste prepričani, kateri zidani kamini so za vas najprimernejši, se brez zadržkov obrnite na strokovnjake našega podjetja Furlan. Oglasite se v našem salonu, nas pokličite na telefonsko številko 01 366 3300 ali 040 164 000, nam pišite na info@furlan.si ali pa nas kontaktirajte preko obrazca za povpraševanje. Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in vam svetovali!