Zagotovo se vsi ljubitelji mesa in peke na žaru strinjajo, da ni samo poletje čas za pripravo kosila na prostem. Tudi pozimi se lahko razvajamo z okusnimi dobrotami z žara, le da mora biti žar, oziroma plošča za žar ustrezno negovana in pravilno čiščena. Najboljša rešitev je prenosni plinski žar, saj je praktičen za uporabo, plošča za žar pa enostavna za čiščenje. Plinski žar v hladnih dneh enostavno prenesete v notranjost in ga postavite na primerno mesto, ter tako brez skrbi ustvarite kulinarične dobrote. Poleg tega, da so lahko prenosljivi, so plinski žari zelo priljubljeni tudi zato, ker se zelo hitro ogrejejo, toplota pa ostane konstantna več ur. Ravno zaradi praktičnosti, pa jih z veseljem uporabljamo pogosteje. V naši spletni trgovini imate veliko izbiro namiznih plinskih žarov, plinskie žare na stojalu, plinske žare z nogami, poleg teh, pa so v ponudbi tudi električni žari, plinski kuhalniki in ostali dodatki in pripomočki za peko na žaru. Za vsakega žar mojstra se najde veliko stvari po ugodnih cenah. V primeru nakupa nad 80€ pa je dostava brezplačna.
Če nimate prostora za plinski žar, pa vam lahko prav pride plošča za žar, ki jo enostavno namestite na plinski kuhalnik, segrejete in pečete meso, zelenjavo in druge žar dobrote. Plošče za žar se med seboj razlikujejo po velikosti in materialu. Slednji je zelo pomemben faktor pri nakupu, saj je od kakovosti materiala odvisno, koliko dela boste imeli potem s čiščenjem. Plošča za žar pa ima še druge prednosti. Enostavno shranjevanje, hitro postavljen žar v vseh letnih časih, preprosto čiščenje in prihranek ob nakupu, so le nekatere pozitivne točke, ki vas bodo prepričale v nakup. Plošča za žar je enostavna za čiščenje, saj ne zahteva posebnih čistil in močnega drgnjenja, sploh če je izdelana iz kvalitetnega materiala, ki ne dopušča, da bi se med peko ostanki hrane prijemali za ploščo. Če boste dosledni in boste ploščo redno čistili, bo dovolj, da boste po vsaki peki ploščo, ko je še rahlo topla, samo obrisali z robčkom in tako odstranili odvečno maščobo. V primeru, da se vam zgodi, da so na plošči zapečeni ostanki hrane, ploščo ko je še vroča polijete z vodo, nato pa rahlo s strgalom podrgnete, da se hrana odstrani. Plošča za žar se nato obriše do suhega in namaže z oljem, ter zapeče. Plošča bo postala lepe črne barve, hkrati pa bo zaščitena pred rjo. Ploščo shranite na suhem in toplem mestu, kjer jo neugodni vremenski vplivi ne dosežejo. Tako boste dosegli, da bo plošča za žar dolgo obstojna, vi pa boste lahko brezskrbno uživali v kulinaričnih specialitetah z žara.
Komentiraj